Ne apropiem cu pași repezi de Postul Paștelui, iar podcastul „ALTCEVA cu Adrian Artene” a pregătit o ediție cu totul și cu totul specială avându-l ca invitat pe părintele Vasile Ioana! Parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti, a scos la iveală detalii uluitoare despre industria cerșetoriei din Capitală. URMĂRIȚI AICI EDIȚIA INTEGRALĂ A PODCASTULUI CU PĂRINTELE VASILE IOANA!
În cadrul interviului realizat de Adrian Artene, parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti, a vorbit despre cele două fapte bune realizabile în Postul Paștelui. Cea a rugăciunii, dar și cea a dăruirii celor care sunt lipsiți de ajutor.
Părintele Vasile Ioana a menționat că fapta bună trebuie făcută cu cap și nu trebuie încurajată industria cerșetoriei din București. Mai mult decât atât, o persoană care-și face veacul la colțul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” i-ar fi dezvăluit parohului că suma de bani pe care o face într-o lună, din cerșit, se ridică la peste 2.000 de euro!
(NU RATA: Părintele Vasile Ioana, invitat la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene)
Adrian Artene: Ați vorbit despre Post ca despre o pasăre și despre aripile Postului și ați spus că fapta cea bună făcută în taină, cu discreție, e una dintre aripi și cealaltă este rugăciunea.
Părintele Vasile Ioana: Acum, ce vreau să vă spun legat de Post este că e bine să citim câte o catismă din psaltire. Psaltirea lui David. Ne dă o mare putere, dar rugăciunea pe care o avem de la duhovnic trebuie să o ținem de faptă bună. De ce?! În perioada asta ar trebui ca fiecare dintre noi să dăruim celor care au mare nevoie.
Mulți vor bani pentru a-și cumpăra alte chestii. Și eu am metoda următoare: cumpăr mâncare, mâncarea o mănâncă, dar nu ce vreau eu să-i dau. Mă duc la magazin cu 50 de lei, ce vrea ea… să cumpere. Pentru că aici iar e o problemă. Că dăm din dulap sacourile alea mai purtate și ăla nu poartă ce vrei tu să poarte. De aceea, pune-te în slujba faptei bune așa: vine să-ți spună să-și achite curentul. „Băi, dă-mi mie factura că-ți plătesc eu”. Plătește tu o factură a unui amărât. Tu direct. Că el, sărmanul, are alte priorități. Unii-și iau droguri, unii… De aceea, în fața industriei ăsteia de cerșetorie, răspunsul nostru ar trebui să fie că noi n-ar trebui să încurajăm industria de cerșetorie din București. Am unul acolo la colț, la biserică, mi-a zis: „Părinte, eu câștig peste 100 de milioane pe lună. Până la 120 de milioane pe lună din cerșit”. De ce?! Pentru că el nu muncește și doar are un tupeu fără margini, s-a ajuns până într-acolo, am un actor la mine, am șase teatre împrejur, că a deschis portofelul și cerșetorul lua el de acolo. Totuși, prea de tot. Ce înseamnă asta?! Înseamnă că noi n-ar trebui să încurajăm industria de cerșetorie a Bucureștiului și a celor care-i trimit în stradă pe acești oameni, care sunt niște ticăloși mai mari. Dar noi ar trebui să facem fapta bună cu cap.
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.